Parajos-medvehagymás tészta baconkockákkal
Egy kedves kolléganőm gyors ebéd vagy vacsireceptje pálinkásítva. Böjti időszakban elhagyható a bacon.
Hozzávalók
- 1 csomag durum olasz tészta (farfalle, fusilli, penne)
- 1 csomag gyorsfagyasztott parajpüré
- kb. 15 dkg felkockázott bacon szalonna
- 200 ml habtejszín vagy főzőtejszín
- 3-4 gerezd tisztított fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 4 ek. Brill medvehagyma párlat
Elkészítés
- 1. Pirítsuk meg a felkockázott baconszalonnát. Tegyük félre.
- 2. A gyorsfagyasztott parajt fagyottan rakjuk egy lábosba, majd melegítsük addig, amíg fel nem olvad. Eközben sós vízben főzzük ki a tésztát.
- 3. Mikor a paraj már felolvadt, hozzáadhatjuk a reszelt fokhagymát, ízesítsük sóval, borssal és adjuk hozzá a pirított bacont is.
- 4. Melegítsük, majd tejszínnel dúsítsuk. Forraljuk picit össze és keverjük hozzá a tésztát. A mennyiséget mindenki maga döntse el, ha szaftosabbat akarunk, akkor kevesebb is elég. A tészta így is magába szívja a szósz egy részét.
- 5. Mikor már a tésztával is összemelegítettük és jól elkevertük, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a medvehagyma-párlatot.
Szólj hozzá!