Parajos-medvehagymás tészta baconkockákkal

Egy kedves kolléganőm gyors ebéd vagy vacsireceptje pálinkásítva. Böjti időszakban elhagyható a bacon.

Hozzávalók

    • 1 csomag durum olasz tészta (farfalle, fusilli, penne)

    • 1 csomag gyorsfagyasztott parajpüré

    • kb. 15 dkg felkockázott bacon szalonna

    • 200 ml habtejszín vagy főzőtejszín

    • 3-4 gerezd tisztított fokhagyma

    • ízlés szerint

    • bors ízlés szerint

    • 4 ek. Brill medvehagyma párlat

Elkészítés

    1. 1. Pirítsuk meg a felkockázott baconszalonnát. Tegyük félre.

    1. 2. A gyorsfagyasztott parajt fagyottan rakjuk egy lábosba, majd melegítsük addig, amíg fel nem olvad. Eközben sós vízben főzzük ki a tésztát.

    1. 3. Mikor a paraj már felolvadt, hozzáadhatjuk a reszelt fokhagymát, ízesítsük sóval, borssal és adjuk hozzá a pirított bacont is.

    1. 4. Melegítsük, majd tejszínnel dúsítsuk. Forraljuk picit össze és keverjük hozzá a tésztát. A mennyiséget mindenki maga döntse el, ha szaftosabbat akarunk, akkor kevesebb is elég. A tészta így is magába szívja a szósz egy részét.

    1. 5. Mikor már a tésztával is összemelegítettük és jól elkevertük, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a medvehagyma-párlatot.