Diókrémes palacsinta

Hozzávalók:

Palacsinta (kb 15 db):

20 dkg liszt, 2 db egész tojás, 3 dl tej (helyettesíthető mandulatejjel), 2 dl víz, 3/4 dl étolaj, 1 csipet só, 1 evőkanál nádcukor (elhagyható)

Diókrém:

20 dkg őrölt dió, 2,5 dl tej, kb. 10 dkg porcukor, kb 8 dkg barackpálinkába áztatott aszalt barack felaprítva

Elkészítés:

1. A palacsinta alapanyagait keverjük csomómentesen össze. Pihentessük kb 20-25 percig. A teflon palacsintasütőt kenjük ki olajjal (elég az első palacsinta előtt), majd süssük ki a palacsintákat.

2. A diókrémhez forraljuk fel a tejet a porcukorral, majd adjuk hozzá az aprított aszalt barackot.

3. Töltsük meg a palacsintákat. A felére kenjük fel nem túl vastagon a diókrémet, hajtsuk félbe, majd a hajtást ismételjük meg újra, így a végén egy háromszöget kapunk.

4. Tálaláskor öntsünk rá csokiöntetet.

Jó étvágyat! :-)