Diókrémes palacsinta
Hozzávalók:
Palacsinta (kb 15 db):
20 dkg liszt, 2 db egész tojás, 3 dl tej (helyettesíthető mandulatejjel), 2 dl víz, 3/4 dl étolaj, 1 csipet só, 1 evőkanál nádcukor (elhagyható)
Diókrém:
20 dkg őrölt dió, 2,5 dl tej, kb. 10 dkg porcukor, kb 8 dkg barackpálinkába áztatott aszalt barack felaprítva
Elkészítés:
1. A palacsinta alapanyagait keverjük csomómentesen össze. Pihentessük kb 20-25 percig. A teflon palacsintasütőt kenjük ki olajjal (elég az első palacsinta előtt), majd süssük ki a palacsintákat.
2. A diókrémhez forraljuk fel a tejet a porcukorral, majd adjuk hozzá az aprított aszalt barackot.
3. Töltsük meg a palacsintákat. A felére kenjük fel nem túl vastagon a diókrémet, hajtsuk félbe, majd a hajtást ismételjük meg újra, így a végén egy háromszöget kapunk.
4. Tálaláskor öntsünk rá csokiöntetet.
Jó étvágyat! :-)