Sajtkrémmel töltött bögrés banánkenyér

avagy szottyadt banán megmegmentése

3 darab barna banánnal mit is kezdhetne az ember lánya?! Hát banánt süt belőlük! :-)

Hozzávalók:

1 nagy tojás

1/2 bögre barna cukor

1/4 bögre kristálycukor

1/4 bögre folyékony kókuszolaj (lehet napraforgó is)

1/4 bögre tejföl (vagy görög joghurt)

2 teáskanál vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje (elhagyható)

3 darab túlérett banán összetörve (elég villával)

1 bögre gluténmentes univerzális liszt (Nem GM diéta esetén lehet hagyományos is)

1/2 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál szódabikarbóna

1 csipet só

A sajtkrémes töltelékhez:

1 nagy tojás

2 doboz Philadelphia natúr krémsajt (250 g)

1/4 bögre kristálycukor

3 evőkanál GM liszt (vagy hagyományos)

pálinkába áztatott aszalt szilva apróra vágva

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt és olajozzunk ki egy normál méretű veknisütő formát.

2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a cukrot a tojással, kókuszolajjal, tejföllel, vaníliakivonattal.

3. Adjuk a masszához az összetört banánt és keverjük át.

4. Adjuk hozzá a bögre lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót és keverd át óvatosan.

5. A massza felét kanalazd a sütőformába.

6. Egy másik edényben keverjük össze az aszalt szilvás sajtkrémhez valókat.

7. Oszlassuk el a sajtkrémet a másik masszán, majd fedjük be a maradék banános résszel.

8. 180 C-os sütőben süssük kb 50 percig vagy 1 óráig, vagy amíg kellemes barna színe nem lesz illetve a tűpróbán átmegy. (a sajtkrém egy picit ragacsos marad, ezt figyelembe kell venni)

9. Hagyjuk pihenni a kenyeret a formában 15 percig, majd a formából kivéve egy rácson hűtsük le.