Fűszeres camembert-es szendvicskrém
mert a pálinka nem csak desszertekhez illik :-)
Gyors és finom! :-)
Hozzávalók:
2 csomag Tihany camambert (kb. 240-250 g)
5 dkg vaj
2 dkg szilvapálinkába áztatott aszalt paradicsom felaprítva (előző este áztassuk be őket)
Kb. 10 szem magozott zöld olivabogyó felaprítva
ízlés szerint só,bors
Elkészítés:
A camebert-et kockázzuk fel, majd aprítógéppel vagy botmixerrel pürésítsük, adjuk a krémhez az aprított olivabogyót és az aprított paradicsomot, Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha van pár kevésbé friss kifli, bagett, zsemle, akkor szeleteljük fel, mindkét oldalát kenjük meg minőségi olivaolajjal, majd sütőben szilikonlappal, vagy sütőpapírral kibélelt sütőben 180 C-on, légkeveréssel süssük, míg kellemes aranybarna színt nem kap, ekkor forgassuk meg őket és süssük tovább ugyanúgy. Kb. 15-20 perc, sütőtől függően, de érdemes nézni, nehogy odaégjen. A krémhez tálaljuk!