Bolondos kolbászos csókok

Szilveszterre egy kis "pasis" disznóság. :-)

Hozzávalók:

20 dkg házi kolbász (puhább, szinte kenhető állagú), 20-25 dkg Schar Mix it gluténmentes univerzális liszt (lehet hagyományos búzaliszt is, nem gluténmentes étrend esetén), 1 teáskanál szódabikarbóna, 1-2 teáskanál őrölt feketebors (ízlés szerint), 20 teáskanál só, 2 evőkanál Tokaji almabalzsam, 5 dkg kókuszzsír (felolvasztva), 3 db közepes méretű tojás, kb. 2-3 evőkanál felaprított Cruxx feketeribiszke pálinkába áztatott aszalt meggy, + 1 db egész tojás a kenéshez. szezámmag

 

Elkészítés:

A kolbászt felaprítjuk, majd botmixerrel pépesítjük. Az 1 db tojás kivételével minden hozzávalót összegyúrunk, a lisztből 20 dkg-ot adjunk kezdésként és az állag függvényében adagoljuk később. Végeredményül puha, könnyen kezelhető nem ragacsos tésztát kapunk.

Rakjuk be folpack-kal lefedve 1 órára pihenni a hűtőbe. 1 óra elteltével szilikonos lapra formázzunk lapos korongokat (kb. diónyi golyók szétlapítva). Kenjük meg tojással a tetejüket, szórjuk meg szezámmaggal, majd 180 C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig.