Sajtban sült, pálinkába áztatott aszalt meggyel töltött sertéskaraj

Gyors recept, előkészíthető előző nap, majd a vendégek érekzése előtt frissen készíthető! 

Hozzávalók (2 személyre): 

kb. 30 dkg sertéskaraj (4 szelet)

5-10 dkg füstölt vagy cheddar sajt

kb 20-25 dkg trappista sajt

1 doboz főzőtejszín (100 ml)

1 egész tojás

1 evőkanál aprított meggypálinkába áztatott aszalt meggy

só, bors fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés:

1. A karaj szeleteket kissé klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk aranybarnára olajon. Tegyük félre.

2. Reszeljük le a trappista sajtot, majd a felét szórjuk egyenletesen egy kisebb magas falú tepsibe.

3. Helyezzünk 2 db hússzeletet a sajtágyra, majd a lereszelt füstölt sajt egy részét halmozzuk a hússzeletekre.

4. Rakjuk a sajtra a meggyaprítékot (előző este áztassuk meggypálinkába az aszalt meggyet, majd aprítsuk fel).

5. Szórjuk rá a többi füstölt sajtot a halomra, majd fedjük be őket a maradék két hússzelettel.

6. Szórjuk rá a maradék trappista sajtot a hússzeletekre.

7. Keverjük össze a főzőtejszínt a tojással, ízlés szerint sóval, borssal és fűszerpaprikával.

8. Tegyük be a sütőbe 180 C-ra, majd süssük kb. 30 percig, míg kellemes pírt nem kap a sajt. Hőlégkeveréssel rásegíthetünk a sütés végén.

9. Kukoricás rizzsel tálalva a legfinomabb, de minden köret illik hozzá.