Sajtban sült, pálinkába áztatott aszalt meggyel töltött sertéskaraj
Gyors recept, előkészíthető előző nap, majd a vendégek érekzése előtt frissen készíthető!
Hozzávalók (2 személyre):
kb. 30 dkg sertéskaraj (4 szelet)
5-10 dkg füstölt vagy cheddar sajt
kb 20-25 dkg trappista sajt
1 doboz főzőtejszín (100 ml)
1 egész tojás
1 evőkanál aprított meggypálinkába áztatott aszalt meggy
só, bors fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés:
1. A karaj szeleteket kissé klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk aranybarnára olajon. Tegyük félre.
2. Reszeljük le a trappista sajtot, majd a felét szórjuk egyenletesen egy kisebb magas falú tepsibe.
3. Helyezzünk 2 db hússzeletet a sajtágyra, majd a lereszelt füstölt sajt egy részét halmozzuk a hússzeletekre.
4. Rakjuk a sajtra a meggyaprítékot (előző este áztassuk meggypálinkába az aszalt meggyet, majd aprítsuk fel).
5. Szórjuk rá a többi füstölt sajtot a halomra, majd fedjük be őket a maradék két hússzelettel.
6. Szórjuk rá a maradék trappista sajtot a hússzeletekre.
7. Keverjük össze a főzőtejszínt a tojással, ízlés szerint sóval, borssal és fűszerpaprikával.
8. Tegyük be a sütőbe 180 C-ra, majd süssük kb. 30 percig, míg kellemes pírt nem kap a sajt. Hőlégkeveréssel rásegíthetünk a sütés végén.
9. Kukoricás rizzsel tálalva a legfinomabb, de minden köret illik hozzá.