Narancsos csokis brownie aszútörkölybe és narancslébe áztatott mazsolával

Tökéletes süti csábításhoz, ünnepléshez, bocsánatkéréshez vagy csak egyszerűen feldobni a hangulatod! :-) Gyors, kezdőknek is ajánlott!

Hozzávalók:

200 g vaj és/vagy margarin

3 púpozott evőkanál kakaópor

300 g kristálycukor vagy nádcukor

2 dl tej

kb. 1 dl görög joghurt (natúr)

2 egész tojás

250 g liszt

1 teáskanál szódabikarbóna

csipet só

2 egész narancs

kb 5 dkg étcsokoládé (minőségi, legalább 75%-os) felaprítva

kb. 4 púpozott evőkanál aranymazsola

Szóráth érlelt aszútörköly pálinka

100%-os narancslé

Elkészítés:

1. Előző éjszaka áztassuk be a mazsola felét Szóráth érlelt aszútörköly pálinkába, a másik felét 100%-os narancslébe.

2. Vízgőz felett olvassuk fel a vajat/margarint a kakaóport és a cukrot, majd mikor elegyedtek, keverjük hozzá a tejet is.

3. A tűzről levéve óvatosan keverjük hozzá habverővel a joghurtot (vigyázzunk ne legyen túl forró!), majd a tojásokat egyenként, majd a narancsok reszelt héjját.

4. Keverjük össze a lisztet a szódabikrabónával a sóval, majd adjuk hozzá a keveréket a kakaós masszához.

5. Béleljünk ki egy 20x30-as magasabb falú tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele az elkevert maszát.

6. Hámozzuk meg a narancsokat, úgy hogy a fehér hártyás részt is eltávolítjuk, majd filézzük ki őket.

7. Aprítsuk fel a mazsolákat, majd szórjuk a csokis masszába a narancsfilé darabokkal és a csokoládéval együtt.

8. 170-180C-ra előmelegített sütőben süssök kb 35-40 percig. Vigyázzunk ne száradjon ki! Tűpróbával ellenőrizzük! :-)