Narancsos csokis brownie aszútörkölybe és narancslébe áztatott mazsolával
Tökéletes süti csábításhoz, ünnepléshez, bocsánatkéréshez vagy csak egyszerűen feldobni a hangulatod! :-) Gyors, kezdőknek is ajánlott!
Hozzávalók:
200 g vaj és/vagy margarin
3 púpozott evőkanál kakaópor
300 g kristálycukor vagy nádcukor
2 dl tej
kb. 1 dl görög joghurt (natúr)
2 egész tojás
250 g liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
2 egész narancs
kb 5 dkg étcsokoládé (minőségi, legalább 75%-os) felaprítva
kb. 4 púpozott evőkanál aranymazsola
Szóráth érlelt aszútörköly pálinka
100%-os narancslé
Elkészítés:
1. Előző éjszaka áztassuk be a mazsola felét Szóráth érlelt aszútörköly pálinkába, a másik felét 100%-os narancslébe.
2. Vízgőz felett olvassuk fel a vajat/margarint a kakaóport és a cukrot, majd mikor elegyedtek, keverjük hozzá a tejet is.
3. A tűzről levéve óvatosan keverjük hozzá habverővel a joghurtot (vigyázzunk ne legyen túl forró!), majd a tojásokat egyenként, majd a narancsok reszelt héjját.
4. Keverjük össze a lisztet a szódabikrabónával a sóval, majd adjuk hozzá a keveréket a kakaós masszához.
5. Béleljünk ki egy 20x30-as magasabb falú tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele az elkevert maszát.
6. Hámozzuk meg a narancsokat, úgy hogy a fehér hártyás részt is eltávolítjuk, majd filézzük ki őket.
7. Aprítsuk fel a mazsolákat, majd szórjuk a csokis masszába a narancsfilé darabokkal és a csokoládéval együtt.
8. 170-180C-ra előmelegített sütőben süssök kb 35-40 percig. Vigyázzunk ne száradjon ki! Tűpróbával ellenőrizzük! :-)