Gránátalmás-érlelt almapálinkás panna cotta

Forrás: Pikantéria (erősen átdolgozott verzió)

Hozzávalók a fehér részhez (kb. 4 adag):

4 dl tej

2,5 dl tejszín

2 evőkanál barna cukor vagy kókuszvirágcukor

2 evőkanál kristálycukor

1 vaníliarúd kikapart belseje

4 csapott teáskanál porzselatin

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a kétféle cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd állandóan kevergetve melegítsük. Mikor már langyos, adjuk hozzá a porzselatint és további kevergetés mellett forraljuk fel, hogy a zselatin feloldódjon teljesen, hagyjuk még 1 percig forrni és vegyük le a tűzről.

Kicsit hűtsük, majd adagoljuk a poharakba egyenlő mennyiségben. Várjuk meg míg kellően lehülne és rakjuk be hűtőbe, hogy tovább dermedjen.

Hozzávalók a gránátalmás részhez:

1 db kisebb méretű gránátalma

1 evőkanál porcukor

1/2 citrom leve

2 dl víz

20 g (egy csomag) porzselatin

pár csepp piros ételfesték

Agárdi érlelt almapálinka ízlés szerint

Elkészítés:

A gránátalmát magozzuk ki, válasszuk le a hártyás részeit. A vizet melegítsük fel a porcukorral és a citromlével, adjuk hozzá a zselatint, majd forraljuk míg fel nem oldódik. Keverjünk hozzá pár csepp ételfestéket, majd a gránátalmamagokat. Adjunk hozzá Agárdi érlelt almapálinkát, vagy más ízletes fajtájú almapálinkát ízlés szerint. (Én kb. 2 centet adtam hozzá). Hűtsük le kissé, majd a hűtőből kivett vaníliás rétegre kanalazzuk egyenlő mennyiségben. Helyezzük vissza a hűtőbe. Közvetlenül tálalás előtt mentalevéllel díszítsük.