Gránátalmás-érlelt almapálinkás panna cotta
Forrás: Pikantéria (erősen átdolgozott verzió)
Hozzávalók a fehér részhez (kb. 4 adag):
4 dl tej
2,5 dl tejszín
2 evőkanál barna cukor vagy kókuszvirágcukor
2 evőkanál kristálycukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
4 csapott teáskanál porzselatin
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a kétféle cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd állandóan kevergetve melegítsük. Mikor már langyos, adjuk hozzá a porzselatint és további kevergetés mellett forraljuk fel, hogy a zselatin feloldódjon teljesen, hagyjuk még 1 percig forrni és vegyük le a tűzről.
Kicsit hűtsük, majd adagoljuk a poharakba egyenlő mennyiségben. Várjuk meg míg kellően lehülne és rakjuk be hűtőbe, hogy tovább dermedjen.
Hozzávalók a gránátalmás részhez:
1 db kisebb méretű gránátalma
1 evőkanál porcukor
1/2 citrom leve
2 dl víz
20 g (egy csomag) porzselatin
pár csepp piros ételfesték
Agárdi érlelt almapálinka ízlés szerint
Elkészítés:
A gránátalmát magozzuk ki, válasszuk le a hártyás részeit. A vizet melegítsük fel a porcukorral és a citromlével, adjuk hozzá a zselatint, majd forraljuk míg fel nem oldódik. Keverjünk hozzá pár csepp ételfestéket, majd a gránátalmamagokat. Adjunk hozzá Agárdi érlelt almapálinkát, vagy más ízletes fajtájú almapálinkát ízlés szerint. (Én kb. 2 centet adtam hozzá). Hűtsük le kissé, majd a hűtőből kivett vaníliás rétegre kanalazzuk egyenlő mennyiségben. Helyezzük vissza a hűtőbe. Közvetlenül tálalás előtt mentalevéllel díszítsük.