Kókuszos - gyümölcsös desszert
avagy ehető vadgesztenye :-)
Imádnivaló,sütés nélküli, kevés alapanyagú,kókuszimádóknak kötelező! :-) És nagyon emlékeztet a vadgesztenyére, na nem az íze, hanem a külseje.
Hozzávalók:
10 dkg kókuszreszelék
1 nagy tubus sűrített tej
aszalt gyümölcsök pálinkába áztatva
10 dkg csokoládé ízlés szerint ét, vagy tej (bevonómasszát inkább ne)
kevés étolaj
Elkészítés
1. Keverjük össze a kókuszreszeléket a sűrített tejjel, majd hagyjuk hűtőben állni pár óráig.
2. Formázzunk kb. diónyi méretű golyókat, úgy hogy a közepébe előzetesen pálinkába áztatott aszalt gyümölcst teszünk. Tenyérrel a legkönnyebb gömb alakot formázni.
3. Olvasszuk fel a csokoládét gőz fölött, vagy mikróban, majd adjunk hozzá pár csepp étolajat.
4. Vonjuk be a golyókat. Hűtés után fogyasztható!
Jó étvágyat! :-)