Ribiszkés kókuszos csók

Gondoltam jól jön egy gyors sütirecept így szilveszter előtt, hátha betoppan valaki váratlanul...de szilveszteri házibuliba is szuper ajándék lehet! :-)

Hozzávalók:

2 tojás, 120 g cukor, 70 g vaj, 300 g kókuszreszelék

Tetejére:

100 g étcsokoládé (70%-nál magasabb kakaótartalmú), kb. 1 teáskanál vaj, ribiszkelekvár, Cruxx feketeribiszke pálinka (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tojásokat felütjük, a sárgáját a fehérjével együtt habosra verjük. Adjuk hozzá a cukort és keverjük, míg homogén masszát nem kapunk belőle.

A vajat olvasszuk fel, míg folyékony nem lesz, keverjük hozzá a kókuszt. (nem áll össze, ne ijedjünk meg) A kókuszos "masszát" adjuk hozzá a tojásoshoz, majd kézzel próbáljuk elegyíteni. Kézzel formáljunk kis dió méretű labdacsokat, majd szilikonos tepsire sorakoztassuk őket. 180 C-ra előmelgített sütőben süssük kb. 10-15 percig, míg enyhe pírt kap. Ne süssük túl, mert kiszárad! Hagyjuk kihülni.

Ribiszke dzsemhez adjunk a feketeribiszke pálinkából ízlés szerint, ha nem tűnik elég hígnak, még lazíthatjuk egy kis langyos vízzel. Ne folyjon, de ne is legyen darabos! Olvasszuk fel mikróban a csokoládét, adjuk hozzá a vajat.

A kis kókuszlabdacsok tetejére kenjünk ribiszkés szószból (ne túl vastagon), majd mártsuk bele a csokiba a tetőket, úgy hogy fedje a csoki a szószt. Hagyjuk pihenni, dermedni...persze ha ellen tudunk állni kísértésnek! :-)