Vargányás sertéscomb érlelt almapálinkával
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
2 kis fej vöröshagyma
30-40 dkg vargányagomba
1 dl habtejszín
1 kiskanál dijoni mustár
só, bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
6 evőkanál vaj
kb. 4 cent Agárdi érlelt almapálinka
Hozzávalók:
A húst megmossuk, felkockázzuk, vagy kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A hagymát vékonyan felszeleteljük.
A gombát jól megmossuk, elválasztjuk a tönkjétől és felszeleteljük (főzés közben össze fog esni).
Vastagabb falú serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Rádobjuk a felszeletelet hagymát, majd lassú tűzön üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a gombát is, majd ha a kieresztett levét is elfőtte, kivesszük a serpenyőből mindkettőt.
A maradék zsiradékon megpirítjuk a sózott, borsozott húskockákat, ha szükséges pótoljuk a vajat. Mikor a hús már enyhe barnás pírt kap, adjuk hozzá a vargányás hagymát. Adjuk hozzá a tejszínt, szükég szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük mustárral.
Pár percig rotyogtassuk és adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet, végül a kb. 4 cent Agárdi érlelt almapálinkát, ezután már ne főzzük tovább.
Sült burgonyával vagy kifőtt tésztával tálaljuk!