Vargányás sertéscomb érlelt almapálinkával

Hozzávalók:

40 dkg sertéscomb

2 kis fej vöröshagyma

30-40 dkg vargányagomba

1 dl habtejszín

1 kiskanál dijoni mustár

só, bors ízlés szerint

1 csokor petrezselyem

6 evőkanál vaj

kb. 4 cent Agárdi érlelt almapálinka

Hozzávalók:

A húst megmossuk, felkockázzuk, vagy kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A hagymát vékonyan felszeleteljük.

A gombát jól megmossuk, elválasztjuk a tönkjétől és felszeleteljük (főzés közben össze fog esni).

Vastagabb falú serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Rádobjuk a felszeletelet hagymát, majd lassú tűzön üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a gombát is, majd ha a kieresztett levét is elfőtte, kivesszük a serpenyőből mindkettőt.

A maradék zsiradékon megpirítjuk a sózott, borsozott húskockákat, ha szükséges pótoljuk a vajat. Mikor a hús már enyhe barnás pírt kap, adjuk hozzá a vargányás hagymát. Adjuk hozzá a tejszínt, szükég szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük mustárral.

Pár percig rotyogtassuk és adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet, végül a kb. 4 cent Agárdi érlelt almapálinkát, ezután már ne főzzük tovább.

Sült burgonyával vagy kifőtt tésztával tálaljuk!