Lisztmentes mákos, almás, kókuszos duplaszőlős süti

Hozzávalók:

20 dkg darált mák

10 dkg darált kókuszreszelék

4 db tojás

3 evőkanál kókuszolaj

2 db közepes alma

kb 8 evőkanál nyírfacukor

2 teáskanál fahéj

1 dl víz

2 teáskanál sütőpor

kb 3 evőkanál szőlőpálinkába (muskotályos vagy aszútörköly) áztatott aranymazsola felaprítva

Elékszítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a nyírfacukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját, a darált mákot, a kokuszolajat, a kókuszreszeléket és a sütőport összekeverjük. Az almákat nagy lyulú reszelőn lereszeljük, kevés cukorral, fahéjjal ízesítjük, amjd hozzákeverjük a mákos masszához. Vízzel hígítsuk. A keményre vert tojásfehérjehabot óvatosan forgassuk bele, majd adjuk hozzá az aprított mazsolát is. Kókuszolajjal kenjünk ki egy kb. 15 * 20 cm-es tepsit és öntsük bele a masszát. Kb. 180 C-on süssük kb 35-45 percig, míg a teteje aranybarnára nem sül.