Lisztmentes mákos, almás, kókuszos duplaszőlős süti
Hozzávalók:
20 dkg darált mák
10 dkg darált kókuszreszelék
4 db tojás
3 evőkanál kókuszolaj
2 db közepes alma
kb 8 evőkanál nyírfacukor
2 teáskanál fahéj
1 dl víz
2 teáskanál sütőpor
kb 3 evőkanál szőlőpálinkába (muskotályos vagy aszútörköly) áztatott aranymazsola felaprítva
Elékszítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a nyírfacukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját, a darált mákot, a kokuszolajat, a kókuszreszeléket és a sütőport összekeverjük. Az almákat nagy lyulú reszelőn lereszeljük, kevés cukorral, fahéjjal ízesítjük, amjd hozzákeverjük a mákos masszához. Vízzel hígítsuk. A keményre vert tojásfehérjehabot óvatosan forgassuk bele, majd adjuk hozzá az aprított mazsolát is. Kókuszolajjal kenjünk ki egy kb. 15 * 20 cm-es tepsit és öntsük bele a masszát. Kb. 180 C-on süssük kb 35-45 percig, míg a teteje aranybarnára nem sül.