Rózsaszirommal ízesített csokihabos csokoládékehely

Hozzávalók

A krémhez

A kehelyhez

Az díszítéshez

Elkészítés

  1. A csokoládékelyhek készítéséhez a csokoládét törjük darabokra, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk fel.
  2. A háztartási boltokban kapható szív vagy kerek szilikon muffin-formákba merjünk egy teáskanálnyit az olvasztott csokoládéból, majd óvatosan folyassuk körbe a falon, hogy mindenhol jól befedje.
  3. Ha kihűlt, helyezzük pár órára hűtőbe, hogy megdermedjen. Ahogy megdermedt, óvatosan fejtsük le a szilikon burkolatot, majd fordítsuk ki a formából a kelyhet. Felhasználásig hűtőben tartsuk.
  4. A csokoládékrémhez tördeljük fel a tábla csokoládét, majd olvasszuk fel hőálló tálban mikrohullámú sütőben, és ha kicsit meghűlt, keverjük el a habtejszínnel.
  5. Egy éjszakára helyezzük hűtőbe, majd verjük fel habbá.
  6. Az így kapott krémbe keverjük a rózsasziromlekvárt és a málnapálinkát, majd habzsák segítségével töltsük a csokoládékelyhekbe.
  7. Végül díszítsük szeletelt mandulával.