Medvehagymás káposztakrémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vajon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Vágjuk félbe a káposztát, majd emeljük ki a torzsáját, majd aprítsuk fel. Pucoljuk meg a burgonyát, majd kockázzuk fel. Adjuk a hagymához a káposztát, a burgonyát és az alaplevet, a fűszereket, babérlevelet, majd forraljuk fel.
  2. Fedjük le és főzzük 30 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Vegyük ki a babérlevelet. Pürésítsük a levest, amíg krémes nem lesz, majd dúsítsuk tejszínnel. Ha szükséges, még sózzuk. Ízesítsük medvehagyma párlattal.
  3. Szalonna chips: Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd rakjuk rá a szalonnát, fedjük le sütőpapírral és egy tepsivel. Kb. 175-180 °C-on süssük addig amíg ropogós nem lesz.
  4. A levest tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, majd díszítsük a bacon chips-szel.