Medvehagymás káposztakrémleves
Hozzávalók
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 ek vaj
- 1 kis db káposzta (felaprítva kb. 2 liter, vagy 8 bögrényi)
- 1.25 l szárnyas alaplé
- 1 közepes db burgonya
- 2 db babérlevél
- 1 dl habtejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 4 ek. Brill medvehagyma párlat
- 10 szelet bacon (chips díszítésként)
- snidling ízlés szerint (díszítésként)
Elkészítés
- Vajon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Vágjuk félbe a káposztát, majd emeljük ki a torzsáját, majd aprítsuk fel. Pucoljuk meg a burgonyát, majd kockázzuk fel. Adjuk a hagymához a káposztát, a burgonyát és az alaplevet, a fűszereket, babérlevelet, majd forraljuk fel.
- Fedjük le és főzzük 30 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Vegyük ki a babérlevelet. Pürésítsük a levest, amíg krémes nem lesz, majd dúsítsuk tejszínnel. Ha szükséges, még sózzuk. Ízesítsük medvehagyma párlattal.
- Szalonna chips: Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd rakjuk rá a szalonnát, fedjük le sütőpapírral és egy tepsivel. Kb. 175-180 °C-on süssük addig amíg ropogós nem lesz.
- A levest tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, majd díszítsük a bacon chips-szel.
Szólj hozzá!