Erdei gyümölcsös, krémsajtos finomság
Hozzávalók:
kb. 600 g tiramisu piskóta
erdei gyümölcsös krémhez:
750 g gyorsfagyasztott vegyes erdei gyümölcs
1 és 1/4 csésze porcukor
1/2 citrom leve
valamilyen bogyós pálinka (feketeribiszke, málna, szeder, stb.) ízlés szerint, kb. 2-4 cent
sajtkrémhez:
4 doboz Philadelphia krémsajt (natúr-500 g)
1/2 vaníliarúd
1 csésze porcukor (2 dl)
2 dl habtejszín
Elkészítés:
1. Felfőzzük a gyümölcsöt a citromlével, a végén szétnyomkodjuk a szószban lévő nagyobb gyümölcsdarabokat, hozzákeverjük a pálinkát, majd hagyjuk kihűlni.
2. A sajtkrémet összekeverjük a porcukorral, majd a felvert habtejszínt óvatosan hozzáforgatjuk.
3. Közepes tepsibe (25 x 30 cm és 6 cm magas) rétegezzük a következőket: 1 réteg babapiskóta, 1 réteg gyümölcskrém, 1 réteg sajtkrém, majd így folytatjuk, a vége gyömölcs sajtkrém lesz. (a piskótát 3 rétegben rakjuk)