Részeges töltött tojás
- Egy kedves kolléganőm családi receptje pálinkásítva. :-)
- Hozzávalók:
- 1 közepes db vöröshagyma
- 3 ek napraforgó olaj
- 3 teáskanál petrezselyem (finomra vágott)
- 6 db tojás
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
- 1 db zsemle
- 2 ek tejföl
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- 3 db szárított paradicsom
- 2 ek medvehagyma párlat
- Elkészítés:
-
- A vöröshagymát vágjuk finomra, pirítsuk meg olajon, majd futtassuk meg a petrezselymet is. Húzzuk le a tűzről és kevés fűszerpaprikával színezzük meg.
- Főzzük meg a tojásokat, majd pucoljuk meg és vágjuk ketté. A tojás sárgáját emeljük ki, majd keverjük össze az előzetesen vízbe áztatott zsömlével és a hagymás-petrezselymes szafttal. Adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy kenhető állományú legyen, majd sóval fűszerezzük. Adjuk hozzá az előzetesen medvehagyma párlatba áztatott felaprított aszalt paradicsomot is.
- Halmozzuk a félbevágott tojásokra az így kapott tölteléket, majd szórjuk meg a tetejüket zsemlemorzsával és 180°C-on pirítsuk a tetejét, míg aranybarna nem lesz.
- sütési hőfok: 180°C
Szólj hozzá!