Részeges töltött tojás

reszeges-toltott-tojas.jpg.crop_display.jpg_800x598

  • Egy kedves kolléganőm családi receptje pálinkásítva. :-)
  • Hozzávalók: 
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 3 teáskanál petrezselyem (finomra vágott)
  • 6 db tojás
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • 1 db zsemle
  • 2 ek tejföl
  • 2 teáskanál zsemlemorzsa
  •  ízlés szerint
  • 3 db szárított paradicsom
  • 2 ek medvehagyma párlat
  • Elkészítés: 
    1. A vöröshagymát vágjuk finomra, pirítsuk meg olajon, majd futtassuk meg a petrezselymet is. Húzzuk le a tűzről és kevés fűszerpaprikával színezzük meg.
    2. Főzzük meg a tojásokat, majd pucoljuk meg és vágjuk ketté. A tojás sárgáját emeljük ki, majd keverjük össze az előzetesen vízbe áztatott zsömlével és a hagymás-petrezselymes szafttal. Adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy kenhető állományú legyen, majd sóval fűszerezzük. Adjuk hozzá az előzetesen medvehagyma párlatba áztatott felaprított aszalt paradicsomot is.
    3. Halmozzuk a félbevágott tojásokra az így kapott tölteléket, majd szórjuk meg a tetejüket zsemlemorzsával és 180°C-on pirítsuk a tetejét, míg aranybarna nem lesz.
    • sütési hőfok: 180°C