Krémsajtos-erdei gyümölcsös csokoládékehely

kremsajtos-erdei-gyumolcsos-csokolade-kehely.jpg.crop_display.jpg_800x598

Szerintem az egyik legfinomabb édesség, amit valaha készítettem. :-)

Hozzávalók

A csokoládékelyhekhez

A sajtkrémhez

A kompóthoz

  • 30 dkg gyorsfagyasztott erdei gyümölcs mix(kb. 2,5 bögrényi)
  • 0.25 bögre porcukor
  • 1 ek limelé
  • 2 ek Brill málna pálinka
  • Elkészítés
  • A csokoládékelyhek

    1. A csokoládékelyhek készítéséhez a csokoládét törjük darabokra, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk fel.
    2. A háztartási boltokban kapható szív vagy kerek szilikon muffin-formákba merjünk egy teáskanálnyit az olvasztott csokoládéból, majd óvatosan folyassuk körbe a falon, hogy mindenhol jól befedje.
    3. Ha kihűlt, helyezzük pár órára hűtőbe, hogy megdermedjen.
    4. Ahogy megdermedt, óvatosan fejtsük le a szilikon burkolatot, majd fordítsuk ki a formából a kelyhet.
    5. Felhasználásig hűtőben tartsuk.

    A sajtkrém

    1. A sajtkrémhez habverővel keverjük össze a porcukrot a sajtkrémmel és a vaníliarúd kikapart belsejével, majd az előzetesen habbá vert kb. 1 dl tejszínt óvatosan forgassuk bele a krémbe.
    2. Az így kapott krémet felhasználásig hűtőben tartsuk.

    A kompót

    1. A kompóthoz egy edényben keverjük össze a gyorsfagyasztott erdei gyümölcsből 1 csészényit ¼ csésze porcukorral és 1 evőkanál limelével.
    2. Közepes hőmérsékleten forraljuk, majd vegyük le a hőmérsékletet, és alkalmankénti keveréssel kb. 10 perc alatt főzzük sziruposra, közben próbáljuk meg villával egyneműsíteni. Ha szükséges, némi víz hozzáadásával pótolhatjuk a folyadékveszteséget.
    3. A végén adjunk hozzá málnapálinkát.
    4. Mikor elkészült, hűtsük le, majd keverjük hozzá a maradék erdei gyümölcsöt. Tálalásig tartsuk hűtőben.

    Összeállítás

    1. A csokikehelybe merjünk a krémsajtból, majd halmozzuk a kompótot a tetejére.
    2. Javaslat:
    3. Abban az esetben, ha mégsem jönne össze a csokikehely, nem szeretnénk vele pepcselni, vagy csak egyszerűen szeretnénk gyorsan finomat, akkor rétegezzünk egy pohárba baboiskótát a krémsajttal és a kompóttal.