Tejfölös-gombás szelet muskotályos szőlőpálinkával
A recept a Brill Pálinkaház Kft. Pálinka a tűzhelyen 3.0 versenyre készült, eredmény hamarosan:
- Hozzávalók:
- 40 dkg sertés rövidkaraj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 25 dkg laskagomba
- 10 dkg finomliszt
- 300 g tejföl
- 4 ek Brill Muskotályos szőlő pálinka
- Elkészítés:
- A sertéskarajt mossuk meg, szárítsuk le a vizet, majd szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele lisztbe.
- Hevítsünk olajat, majd kellemesen barnásra pirítsuk meg benne a szeletek mindkét oldalát.
- Egy nagyobb edényben készítsünk pörköltalapot. Olajon futtassuk meg a finomra vágott vöröshagymát, tűzről levéve adjunk hozzá egy kevés fűszerpaprikát, majd adjuk hozzá a gombát, egy kicsit dinszteljük. Majd a húsokat helyezzük be, és együtt pároljuk.
- Mikor már megpuhult a gomba is és a hús is átfőtt, akkor keverjünk hozzá tejfölt ízlés szerint (kb. a nagy tejfölös doboz ¾-ét), és végül adjuk hozzá az aszútörköly pálinkát, de ezzel már ne főzzük.
Szólj hozzá!