Tejfölös-gombás szelet muskotályos szőlőpálinkával

197521_188997_tejfoluj.jpg.crop_display.jpg_1005x768

 

A recept a Brill Pálinkaház Kft. Pálinka a tűzhelyen 3.0 versenyre készült, eredmény hamarosan:
  • Hozzávalók: 
  • 40 dkg sertés rövidkaraj
  •  ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 25 dkg laskagomba
  • 10 dkg finomliszt
  • 300 g tejföl
  • 4 ek Brill Muskotályos szőlő pálinka 
  • Elkészítés: 
  • A sertéskarajt mossuk meg, szárítsuk le a vizet, majd szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele lisztbe.
  • Hevítsünk olajat, majd kellemesen barnásra pirítsuk meg benne a szeletek mindkét oldalát.
    1. Egy nagyobb edényben készítsünk pörköltalapot. Olajon futtassuk meg a finomra vágott vöröshagymát, tűzről levéve adjunk hozzá egy kevés fűszerpaprikát, majd adjuk hozzá a gombát, egy kicsit dinszteljük. Majd a húsokat helyezzük be, és együtt pároljuk.
    2. Mikor már megpuhult a gomba is és a hús is átfőtt, akkor keverjünk hozzá tejfölt ízlés szerint (kb. a nagy tejfölös doboz ¾-ét), és végül adjuk hozzá az aszútörköly pálinkát, de ezzel már ne főzzük.