A nagy pálinkás szaloncukorteszt - eredmények

Ahogyan már beharangoztuk, felkutattuk, beszereztük és a Finom italok, finom nők rendes és tiszteletbeli Tagjai segítéségével leteszteltük a könnyen beszerezhető pálinkás szaloncukrokat. Nem volt könnyű feladat! :-)

Összesen 8 féle terméket találtunk, amiből 6 féle különbözőt tudtunk beszerezni. A tesztbe sajnos nem került be a  Demeter Chocolate kétféle szaloncukra (Mézes málnapálinkás és Szatmári szilvapálinkás), mivel a honlapjukon szereplő budapesti boltok egyikében sem lehetett kapni a beszerzés idején. Igyekszünk pótolni ezt a hiányosságot, mivel csupa jót olvastunk róluk.

Íme az eredmények:

6. helyezett (45 pont)

Barackpálinkás kézműves szaloncukor (Grande Gusto; 1117 Budapest, Váli utca 5.)

Ára: 6890,-Ft/kg, lédig szaloncukor

Vásárláskor érdeklődtünk milyen pálinka van benne, sajnos nem tudtak információt adni.

A kóstolóink szerint a tölteléke konzum-szaloncukorra emlékeztető, amiben a cukor dominál, ami rágáskor kellemetlenül beleragad a fogunkba. Illata diós-mazsolás. Megjelenése nem igazán gusztusos, a papír gyűrtsége miatt használt hatást keltő, de a szaloncukor csokoládébevonata ennek ellenére tetszetős.

5. helyezett (48 pont)

STÜHMER Barackpálinkás tejcsokoládé; 170 g (4 db) (szuper- és hipermarketek, mi a SPAR-ban szereztük be)

Ára: 8176,-Ft/kg-tól

Kóstolóink szerint a kocsonyás belső alkoholhangsúlyos, ízében a barack dominál, de fáradt, főtt, savanykás.

4. helyezett (54 pont)

STÜHMER Birspálinkás étcsokoládé, 170 g (4 db) (szuper- és hipermarketek, mi a SPAR-ban szereztük be)

Ára: 8176,-Ft/kg-tól

Kóstolóink szerint a textúrája jó, de íze túlságosan édes. A birs gyümölcsössége kevésbé érződik, utóíze tompa, semleges, a töltelék és a csokoládé nincs harmóniában egymással.

3. helyezett (57 pont)

BONBONETTI Szilvapálinkás csokoládékrémmel töltött étcsokoládés szaloncukor (Árpád Lepotica szilvapálinkával); 350 g (szuper- és hipermarketek, mi a G-ROBY-ban szereztük be online rendeléssel)

Ára: 5686,-Ft/kg-tól

Kóstolóink szerint a kakaós íz túlzottan domináns és bár érezhető a Lepotica gyümölcsössége, nem eléggé hangsúlyos és kevésbé alkoholos. A bevonat túlzottan uralkodó.

2. helyezett (58 pont)

STÜHMER Szilvapálinkás étcsokoládé, 170 g (4 db) (szuper- és hipermarketek, mi a SPAR-ban szereztük be)

Ára: 8176,-Ft/kg-tól

Kóstolóink véleménye szerint az állagában lekvárra emlékeztető tölteléke kellemes meglepetés, ízében a pálinka igazán intenzíven domináló.

1. helyezett (64 pont)

DAMNICZKI Gyulai mélyvíz, vilmoskörte pálinkás fehér csokoládé (60%-os Mélyvíz), 200 g (Damniczki cukrászda Budapest és Székesfehérvár)

Ára: 11000,-Ft/kg

Kóstolóink abszolút kedvence! Kellemes állagú, krémes, ízében inkább a fehér csoki dominál, a pálinka kevésbé hangsúlyos. Formája letisztult, puritán, csomagolása a régi időket idézi. A töltelék összességében nagyon kellemes hatást keltő.

A cukrászda (1051 Budapest, Hercegprímás u. 17.) igazán hangulatos, a személyzet nagyon kedves és előzékeny. Az aktuális szaloncukor-töltelék meg is kóstolható.

Igazán örömünkre szolgál, hogy egyre többen próbálkoznak pálinkás szaloncukrok készítésével! Csak így tovább!! :-)