Villámgyors krémsajttorta szőlőpálinkás eperlekváros öntettel
Az egyik legegyszerűbb süti, amit valaha készítettem, és ráadásul gluténmentes. :-) Kivételesen gyors verzióban készítve Kati barátnőm csodálatos eperlekvárját turbóztam fel Csabi Aletta szőlőpálinkájával.
Hozzávalók:
3 db egész tojás
1 doboz Philadelphia sajtkrém (125 g)
120 g fehércsokoládé
Tálaláshoz eperlekvár, evőkanalanként 1 teáskanál pálinkával (a pálinka lehet muskotályos szőlő, szamóca vagy bármilyen erdei gyümölcs) - sőt a lekvár is választható, szeder vagy bármilyen erdei gyümölcs
Elkészítés:
1. A tojások sárgáját válasszuk el a fehérjétől, a fehérjéket rakjuk hűtőbe. A sütőt melegítsük elő 170 C-ra, fazékban melegítsünk vizet.
2. Gőz felett olvasszuk fel a fehércsokit, majd hűtsük kicsit le. (Én mikróban szoktam felolvasztani edényben, de a fehércsokira nagyon kell figyelni, mert könnyen megég). Keverjük össze habverővel a tojások sárgáját, az olvasztott csokit és a sajtkrémet.
3. Verjük kemény habbá a fehérjéket, majd óvatosan forgassuk bele a masszába. Az egészet öntsük bele egy tortaformába (én 24*10-es szilikon kenyérfomát használtam, így kb. 4 cm magas lett a desszert). Ha nem szilikon formát használunk, akkor sütőpapírral ki kell bélelni betöltés előtt.
4. Helyezzük a formát egy forró vízzel teli magasfalú tepsibe, és rakjuk be a sütőbe kb. 15-20 percre, 170 C-ra. Ha nem barnulna kellemesen világosra a teteje, akkor bekapcsolhatjuk a légkeverést egy kevés időre, de vigyázzunk, mert könnyen színt kap.
5. 15 perc pihenés után kiemelhetjük a formából, majd felszeletelés után a pálinkával ízesített lekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat! :-)