Olivér tésztasalátája

A Spiritus Primus tematikus Pálinkaestjei csak pálinkás ételekkel lehetnek teljesek. :-) A szőlő jegyében Badics Kati Pálinkanepper ezt a pálinkás ételt kínálta vendégeinek:

Hozzávalók:

50 dkg fusilli tészta, 1 db kígyóuborka, 1 db kaliforniai paprika, 25 dkg koktélparadicsom, póréhagyma (ízlés szerint), zöld magozott olajbogyó kb. 20-30 szem, 20 dkg feta sajt, 1 csokor petrezselyem, friss bazsalikom, oregánó
Öntethez:

3 evőkanál fehér szőlőmagolaj, 1 evőkanál Tokaji aszúecet, kevés só és frissen őrölt bors, 5cl Irsai Olivér szőlőpálinka

Elkészítés:
1. A tésztát főzzük meg sós vízben „al dente”, majd szűrjük le.
2. A zöldségeket daraboljuk fel: a póréhagymát, zöldfűszereket vágjuk finomra, a kígyóuborkát és paprikát apróra ( csíkokra), az olajbogyót karikákra, a paradicsomokat pedig negyedeljük.
3. A tésztát, a zöldségeket és a zöldfűszereket keverjük össze.
4. Az öntethez a hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk a salátához. Hűtsük be egy napra. 5. Tálaláskor kockázzunk hozzá feta sajtot. Díszítsük a negyedelt paradicsommal, és bazsalikom levéllel.