Irsaival megbolondított zöldséges tojásalagút

Ha már unalmas a tojás hagyományos módon.. :-)

Hozzávalók

45 dkg gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeverék

35 dkg krumpli ( tisztítva mérve )

10 dkg alma ( hámozva mérve )

citromlé,

só, bors

6 evőkanál majonéz

3 evőkanál tejföl

2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz

2 dkg zselatin (vagy 12 lapzselatin)

5 tojás

2-3 medvehagymalevél finomra vágva

kb. 3 evőkanál Irsai Olivér pálinkába áztatott aranymazsola

 

Elkészítés

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihülni, ezután meghámozzuk. Amexikói zöldségkeveréket és a kockára vágott burgonyát kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A zöldségeket, a mazsolát és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük. Bátran ízesíthetjük, nehogy a végén sótlan legyen! A mártást összekeverjük a zöldségekkel és a medvehagymával. 2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni. Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat. Befedjük a saláta másik felével, ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de még jobb, ha egész éjszakára. Másnap tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, medvehagyma-levelekkel.