Mangós tojásfészek baconkosárban

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát előző nap áztassuk be medvehagyma párlatba, a mangót pedig kápia párlatba.
  2. A vöröshagymát vágjuk finomra, majd pirítsuk meg vajon. Adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, paradicsomot, gombát és a felszeletelt házi kolbászt.
  3. A tojások sárgáját válasszuk szét a fehérjétől, de úgy, hogy a sárgái külön-külön edénybe kerüljenek. A fehérjét verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá az előbb elkészült ragut.
  4. Szalonnával béleljük ki a muffinformát úgy, hogy a lehető legjobban fedje és egy fészket képezzen, majd kanalazzuk bele a fehérjét, képezzünk kis mélyedést a tetején, és rakjuk bele a tojássárgáját. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, majd felkockázott aszalt mangóval díszítsük.
  5. Előmelegített sütőben kb. 185°C-on addig süssük, míg a sajt meg nem pirul a tetején, ez kb. 15-20 perc sütőtől függően.