Mangós tojásfészek baconkosárban
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 1 közepes db paprika
- 1 közepes db paradicsom
- 5 dkg parasztkolbász
- 2 közepes db csiperkegomba
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 ek vaj
- 12 szelet bacon
- só ízlés szerint
- 3 dkg közepes db aszalt mangó (nem kandírozott)
- 10 dkg scamorza sajt
- 4 ek Brill medvehagyma párlat
- 2 ek Brill kápia párlat
Elkészítés
- A szalonnát előző nap áztassuk be medvehagyma párlatba, a mangót pedig kápia párlatba.
- A vöröshagymát vágjuk finomra, majd pirítsuk meg vajon. Adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, paradicsomot, gombát és a felszeletelt házi kolbászt.
- A tojások sárgáját válasszuk szét a fehérjétől, de úgy, hogy a sárgái külön-külön edénybe kerüljenek. A fehérjét verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá az előbb elkészült ragut.
- Szalonnával béleljük ki a muffinformát úgy, hogy a lehető legjobban fedje és egy fészket képezzen, majd kanalazzuk bele a fehérjét, képezzünk kis mélyedést a tetején, és rakjuk bele a tojássárgáját. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, majd felkockázott aszalt mangóval díszítsük.
- Előmelegített sütőben kb. 185°C-on addig süssük, míg a sajt meg nem pirul a tetején, ez kb. 15-20 perc sütőtől függően.
Szólj hozzá!