Paradicsomos-almás-kajszis chutney

amikor a paradicsom már biztos benne, hogy ő bizony gyümölcs...és együtt bandázik a többiekkel ;-)

Az ördög a részletekben rejlik mint mondják! :-) Jobb alsó sarokban látható a főszereplőnk, aki két szerepben debütált az elmúlt héten. Hamburgerben is meséset alkotott, de egy egyszerű toastkenyérből és sajtból göngyölt kenyérrudacskához is kíváló mártogatós! És bekéredzkedett a szendvicseimbe is.

Hozzávalók

1 db főzőhagyma

0,75 kg paradicsom

1 db alma

110 g kókuszvirágcukor, vagy barnacukor

125 ml almaborecet

1/2 evőkanál só

1/4 evőkanál cayenne bors

1/2 csapott teáskanál fahéj

1/2 csapott teáskanál őrölt szerecsendió

1 teáskanál reszelt gyömbér

4 cent Spiritus Primus bársonyos kajszi pálinka

Elkészítés

Vágjuk finomra a vöröshagymát, majd futtassuk meg olajon, míg üveges nem lesz. Közben kockázzuk fel a paradicsomot, hámozzuk meg és magozzuk ki az almát majd aprítsuk fel. Adjuk az összes hozzávalót a hagymához, majd főzzük lefedve addig, míg össze nem esnek a darabok. Mikor már minden alkotót megpuhult, kanállal, vagy burgonyanyomóval nyomkodjuk össze őket. A végén adjuk hozzá a kajszipálinkát, de avval már ne forraljuk. Az előzetesen mosogatószeres vízben alaposan elmosogatott üvegeket sütőben 180 C-on sterilizáljuk majd töltsük fel, várjuk meg míg kihül a chutney, majd zárjuk le. Hűtőben legalább egy hétig eláll!