Étcsokis céklás meggyes muffin (12-14 muffinhoz)

Hozzávalók

3 db tojás

15 dkg cukor

15 dkg liszt

15 dkg konyhakész  cékla

1,5 dl étolaj

1 egész vaníliarúd kikapart belseje

10 dkg étcsokoládé

5 g sütőpor

1 citrom (kezeletlen héjú)

10 dkg Czímeres meggypálinkába áztatott aszalt meggy

Elkészítés

A céklát főzzük meg, hűtsük le, tisztítsuk meg és kis lyukú reszelőn reszeljük le. Az étolajat, cukrot a tojásokat és vaníliarúd kikapart belsejével keverjük habosra. A lisztet keverjük el a sütőporral, majd adjuk a tojásmasszához, habverő segítségével az egészet keverjük össze. Adjuk hozzá a lereszelt céklát, a reszelt citrom héját, az olvasztott étcsokoládét és az apróra vágott meggypálinkába áztatott aszalt meggyet. Adhatunk hozzá apróra vágott török mogyorót vagy mandulát is. Kanalazzuk a muffin tepsibe helyezett papír kapszlikba úgy, hogy kb. ¾-ig töltse meg a massza. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 20 percig süssük.