Pálinkalakulat

2015\12\31

Bolondos kolbászos csókok

Szilveszterre egy kis "pasis" disznóság. :-)

Hozzávalók:

20 dkg házi kolbász (puhább, szinte kenhető állagú), 20-25 dkg Schar Mix it gluténmentes univerzális liszt (lehet hagyományos búzaliszt is, nem gluténmentes étrend esetén), 1 teáskanál szódabikarbóna, 1-2 teáskanál őrölt feketebors (ízlés szerint), 20 teáskanál só, 2 evőkanál Tokaji almabalzsam, 5 dkg kókuszzsír (felolvasztva), 3 db közepes méretű tojás, kb. 2-3 evőkanál felaprított Cruxx feketeribiszke pálinkába áztatott aszalt meggy, + 1 db egész tojás a kenéshez. szezámmag

 

Elkészítés:

A kolbászt felaprítjuk, majd botmixerrel pépesítjük. Az 1 db tojás kivételével minden hozzávalót összegyúrunk, a lisztből 20 dkg-ot adjunk kezdésként és az állag függvényében adagoljuk később. Végeredményül puha, könnyen kezelhető nem ragacsos tésztát kapunk.

Rakjuk be folpack-kal lefedve 1 órára pihenni a hűtőbe. 1 óra elteltével szilikonos lapra formázzunk lapos korongokat (kb. diónyi golyók szétlapítva). Kenjük meg tojással a tetejüket, szórjuk meg szezámmaggal, majd 180 C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig.

Desszertek Reggeli-Vacsora

2015\12\29

Ribiszkés kókuszos csók

Gondoltam jól jön egy gyors sütirecept így szilveszter előtt, hátha betoppan valaki váratlanul...de szilveszteri házibuliba is szuper ajándék lehet! :-)

Hozzávalók:

2 tojás, 120 g cukor, 70 g vaj, 300 g kókuszreszelék

Tetejére:

100 g étcsokoládé (70%-nál magasabb kakaótartalmú), kb. 1 teáskanál vaj, ribiszkelekvár, Cruxx feketeribiszke pálinka (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tojásokat felütjük, a sárgáját a fehérjével együtt habosra verjük. Adjuk hozzá a cukort és keverjük, míg homogén masszát nem kapunk belőle.

A vajat olvasszuk fel, míg folyékony nem lesz, keverjük hozzá a kókuszt. (nem áll össze, ne ijedjünk meg) A kókuszos "masszát" adjuk hozzá a tojásoshoz, majd kézzel próbáljuk elegyíteni. Kézzel formáljunk kis dió méretű labdacsokat, majd szilikonos tepsire sorakoztassuk őket. 180 C-ra előmelgített sütőben süssük kb. 10-15 percig, míg enyhe pírt kap. Ne süssük túl, mert kiszárad! Hagyjuk kihülni.

Ribiszke dzsemhez adjunk a feketeribiszke pálinkából ízlés szerint, ha nem tűnik elég hígnak, még lazíthatjuk egy kis langyos vízzel. Ne folyjon, de ne is legyen darabos! Olvasszuk fel mikróban a csokoládét, adjuk hozzá a vajat.

A kis kókuszlabdacsok tetejére kenjünk ribiszkés szószból (ne túl vastagon), majd mártsuk bele a csokiba a tetőket, úgy hogy fedje a csoki a szószt. Hagyjuk pihenni, dermedni...persze ha ellen tudunk állni kísértésnek! :-)

 

 

Desszertek

süti beállítások módosítása