A nagy Valentin napi pálinkás csoki teszt

avagy a diagnózis: kezdődő csokimérgezés

Arra gondoltunk, átvállaljuk a terhet és megkóstolunk helyettetek pár könnyen beszerezhető pálinkás édességet, hogy megkönnyítsük a választást!

Íme a tapasztalataink:

1. Illa meggypálinkás csokoládé kolbász, 100 g

Megvásárolható: jocsoki.hu (cím: 1092 Budapest, Ráday u. 56.)

Felhasznált pálinka: Zsindelyes újfehértói meggypálinka (1,5%)

Ár: kb. 1000,- Ft

Kolbászformájú csokoládérúd, melynek metszéslapja tényleg egy szalámira emlékeztet. Illatában a kakaó, ízében az aszaltmeggy és a kakaó dominál, a pálinkát nem igen lehet felfedezni.

Kapható még szilvapálinkás ízben, Panyolai szilvapálinkával (1,5%)

2. Unicum Prémium Csokoládé, Étcsokolédéval drazsírozott cukorkéreg burokba öntött folyékony töltelékű Zwack Unicum Szilva desszertkülönlegesség, 80 g

Megvásárolható: jocsoki.hu (cím: 1092 Budapest, Ráday u. 56.), de több internetes webáruházban és boltban is elérhető. Mi a Déli pályaudvarnál az Alkotás u-Nagyenyed u. sarkánál találhathó Chimpexben szereztük be.

Felhasznált pálinka: Unicum szilva (2,5%)

Ár: 700-1400,- Ft

12 db cseresznye méretű csokigolyó, amelyek mind folyékony Unicum szilvával töltöttek. A cukorburok az alkohol körül vékonyabb, melyet vastagabb kakaómasszaréteg és csokiburkolat fed be. Igen ízletes, aki az Unicumot szereti, annak kellemes desszert lehet. Sima Unicumos verzió is létezik. A csokikabát a Sport szelet ízvilágát hozza vissza.

3. Illa alkoholos csokoládék, Gönci barack pálinkakrémmel töltött bonbon gyömbérrel, 66 g

(kézzel készített praliné)

Megvásárolható: jocsoki.hu (cím: 1092 Budapest, Ráday u. 56.)

Felhasznált pálinka: Bestillo Gönci Barack 

Ár: kb 1900,- Ft

Krémes, kakaós töltelék, melyet csokiréteg borít. Mi a barackpálinkát kevésbé éreztük benne, de a gyömbér hangsúlyos. Összességében kellemes, de ár-érték arányban drága.

4. LISSÉ PREMIUM PÁLINKÁS CUKORKA szilvapálinkával és étcsokoládéval, 84 g

Megvásárolható: Több internetes webáruházban és boltban is elérhető. Mi a Déli pályaudvarnál az Alkotás u-Nagyenyed u. sarkánál találhathó Chimpexben szereztük be.

Felhasznált pálinka: Hunnium 895 szilvapálinka

Ár: 500-700,- Ft

11 db, egyenként becsomagolt bonbon, melynek külseje a Dianás cukorkára emlékeztető, csokibevonattal fedett. A folyékony pálinkás tölteléket egy bő 1mm vastag cukorkéreg borítja. Az ize igen kellemes, a szilva egyértelműen felismerhető, ízgazdag, de kissé zavaró a fogunk alatt ropogó cukorréteg. Édes-szájúaknak ajánljuk. 

5. SCHISZLER  Irsai Olivér szőlőpálinkás marcipánkrémmel töltött tejcsokoládé-tábla, 50 g

Megvásárolható: SCHISZLER PÁLINKA Soltvadkert, illetve fesztiválokon és csokiszakboltokban

Felhasznált pálinka: Schiszler Irsai Olivér pálinka (5%)

Ár: kb. 1000,- Ft

Kellemes krémes, jóízű töltelék, az Irsai Olivér pálinka jól kiegészíti a marcipános krémet. Ízletes finomság.

A csokoládé-táblák több ízben kaphatóak: másik kedvencünk a Birspálinkás krémmel töltött étcsokoládé-tábla (birspálinka 2%). Egyéb ízek: Szilvapálinkás ganache krémmel töltött étcsokoládé, Málnapálinkás ganache krémmel töltött fehér csokoládé, Barackpálinkás marcipánkrémmel töltött tejcsokoládé

+1 Trumpf EDLE TROPFEN IN NUSS, szilva-, cseresznye-, vilmoskörte- és málna párlatos alkoholos praliné, 250 g

Megvásárolható: Mi a G-Roby-ban vettük.

Felhasznált pálinka: prémium szilva-, cseresznye-,vilmoskörte párlat, málna geiszt (összesen 5,1% alkoholtartalom)

Ár: 1800,- Ft

Gyümölcspárlatokkal töltött csokipraliné, mely a csokibevonattal és ropogós törökmogyoróval alkot egységet. Kívülről nehéz megmondani, melyik milyen párlattal töltött. Nagyon kellemes, erősen alkoholos. Egyértelműen felismerhető a gyümölcs. Nagyon kellemes, ár-érték arányban megfelelő!

A mi kedvenceink a Schiszler táblás csokik és az Unicum bonbonok voltak, legalábbis külsőre, ízben és ár-érték arányban mindenképp! Viszont amennyiben szeretnétek jó alkoholos hatást elérni, egyértelműen a német praliné válogatást javasoljuk!